< Νοέμβριος 2020 >
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Έχουμε 154 επισκέπτες συνδεδεμένους

PDF Εκτύπωση E-mail

 

Ευρηματική όπως πάντα μουσική, αλλά αυτή τη φορά δύσκολη σαν άκουσμα... Κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω με δυο λόγια το νέο album της Θεοδοσίας Τσάτσου με τον πρωτότυπο τίτλο "Στη λεωφόρο της Εύας"! Το cd έχει 10 τραγούδια σε μουσική της ίδιας και του Πωλ Στεφανίδη και στίχους της Θεοδοσίας (μόνο στο πρώτο track έχουν συνεργαστεί και οι Τόλης Δεληγιάννης και Γιώτα Δαβλάρα).

 

Η σημαντική διαφορά με το προηγούμενο album της Θεοδοσίας είναι ότι αυτή τη φορά η καλλιτέχνιδα αποφεύγει να συμπεριλάβει εμπορικές μελωδίες (στυλ "Κόκκινο" και "Στη θάλασσα") που εύκολα θα γίνονταν αγαπητές από έναν μέσο ακροατή. Αντιθέτως ετοιμάζει κομμάτια "όπως η ίδια αγαπάει"! Κάνει το κέφι της και το αποτέλεσμα εγώ το βρήκα άκρως ενδιαφέρον, χωρίς όμως να μπορώ να εγγυηθώ ότι η γνώμη μου αυτή θα βρει σύμφωνους τους περισσότερους, ακόμη κι αυτούς που λάτρεψαν τα προηγούμενα τραγούδια της. Οι μελωδίες δεν είναι "βατές" αν δεν αποφασίσετε να μπείτε πραγματικά στο ρυθμό του cd. Αν όμως αποφασίσετε να αφεθείτε στις εμπνεύσεις της Θεοδοσίας, θα το απολαύσετε!

 

Ατμοσφαιρικές ηλεκτρικές μελωδίες αλλά ενίοτε και δυνατές ροκιές συνθέτουν ένα album που διακρίνεται για τη "ζωντάνια" και τη "προσωπικότητά" του... Από τα 10 κομμάτια του ξεχώρισα κυρίως τα "Έλα", "Ορίωνας" και "το sex έχει και αγάπη"...

 

Για τις ερμηνείες δεν έχω να πω κάτι, πολύ απλά γιατί είναι όπως πάντα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ έ ς!

 

... Οι μοναδικές ερμηνείες της Θεοδοσίας είναι πάντα για highlights! Κατά τ' άλλα οι συνθέσεις που διακρίνονται για τη πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα τους ...

 

Απόλυτα θηλυκό το εξώφυλλο με τη Θεοδοσία σε ρόλο ...rockabilly "Εύας" που αντί για φύλλο συκής, χρησιμοποιεί τη κιθάρα της! Όμορφα χρώματα και πολύ καλός σχεδιασμός στο ένθετο που περιέχει τους στίχους των τραγουδιών.

 

musiccorner.gr