< Δεκέμβριος 2020 >
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Έχουμε 147 επισκέπτες συνδεδεμένους

PDF Εκτύπωση E-mail

 

Συνέντευξη στον Θεοδόση Βαφειάδη

e-orfeas.gr


Η Θεοδοσία ίδρωσε τη φανέλα πάνω στη σκηνή για άλλη μια φορά. Ήταν συγκλονιστική, πήρε φωτιά, τα έδωσε όλα όπως μόνο αυτή ξέρει. Με μια φωνή που σε ταξιδεύει, ερμήνευσε τραγούδια από τον πρώτο δίσκο των ¨Μπλέ¨, από τους προσωπικούς της δίσκους: Ύποπτος Κόσμος, Κόκκινο, Στη λεωφόρο της Εύας και βέβαια από το πρόσφατο ¨Α ΓΑΠΗΣΟΥ ¨. Δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε όλα τα live της τόσο με τις αναπνοές, τις παύσεις, το τρεμούλιασμα της ερμηνείας της όσο και με την εντυπωσιακή παρουσία της.

Μιλήσαμε για τη μεγάλη κοινή μας αγάπη, την Ελένη Βιτάλη:

«Την Ελένη την αγαπάω πάρα πολύ! Για μένα είναι η κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια. Την άκουσα πρώτη φορά σε μια συναυλία της στην Αυστραλία. Ήμουν μικρή και με είχε πάει η μητέρα μου. Από τότε τη λάτρεψα!».

Αρδας

Για τα rock φεστιβάλ και τις ανοιχτές συναυλίες:

«Είναι η στιγμή που ξέρεις πως ο κόσμος από κάτω έχει χαλαρώσει αρκετά για να πάρει αυτό που θα του δώσω. Αυτά τα φεστιβάλ σου δίνουν τη δυνατότητα να μπεις πραγματικά μέσα στη λάσπη, να αφουγκραστείς τη γη κι έτσι να χτυπήσει η μουσική από τις πατούσες μέχρι την κορυφή του κεφαλιού! Κάθε φορά που παίζω σε τέτοια φεστιβάλ, ακόμα και με τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, γουστάρω πραγματικά».

Η Θεοδοσία πολλά χρόνια τώρα γράφει και η ίδια τραγούδια(στίχους και μουσική). Στον τελευταίο δίσκο έκανε και την παραγωγή.Απογοητευμένη από το σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας των δισκογραφικών εταιρειών μας λέει:

«Ή θα τα έκανα όλα μόνη μου ή θα έφευγα από την Ελλάδα! Παραιτήθηκα και από τις τρεις εταιρείες μου. Ζήτησα απολυτήριο και από τις τρεις δισκογραφικές με τις οποίες συνεργάστηκα στο παρελθόν. Με την Virgin μάλιστα πήγα και δικαστικά. Δεν επιτρέπουν σε ελληνίδες κοπέλες -να το πω έτσι…ειρωνικά- να έχουν ωραία φωνή και να θέλουν να είναι και δημιουργοί, να έχουν άποψη για την δουλειά τους. Τη φωνή μου ήθελαν να τη δώσουν σε διάφορους άλλους συνθέτες. Σε αξιόλογους και ταλαντούχους κυρίους βέβαια, αλλά εγώ ήθελα να κάνω το δικό μου και δε μου το επέτρεπαν! Βέβαια, κατάφερα να κάνω τους δίσκους που ήθελα και να γράψω τα δικά μου τραγούδια, αλλά με πολύ κόπο. Μετά τη ¨Λεωφόρο της Εύας¨ αποφάσισα να σταματήσω, αλλά διάφοροι αγαπημένοι φίλοι και πιστοί θαυμαστές, μου ζητούσαν να μην σταματήσω και να κάνω μια τελευταία προσπάθεια γι’ αυτούς. Έτσι έγινε το "Α ΓΑΠΗΣΟΥ". Έβγαλα πρώτα ένα τραγούδι στο διαδίκτυο για τους φίλους, τη ¨Babalou¨ πριν δυο χρόνια και έπειτα ακολούθησε ολόκληρος ο δίσκος. Όταν τραγουδάς rock το ρίσκο είναι σαν την αναπνοή!».

Τη ρωτάω για το διαδίκτυο και την πειρατεία:

«Είμαι χαρούμενη που η μουσική έχει απελευθερωθεί. Υπάρχει απίστευτη λογοκρισία στις δισκογραφικές, στα ραδιόφωνα, στα περιοδικά…υπάρχει παντού λογοκρισία, ήταν φυσικό να φτάσει ο κόσμος σ’ αυτό το σημείο. Γι’ αυτό χαίρομαι που τώρα η μουσική έχει μια αθεράπευτη ελευθερία…ευτυχώς που υπάρχει το internet και τα νέα παιδιά έχουν πολλές πληροφορίες και ακούνε μουσικές απ’ όλο τον κόσμο».

 

Θα συνεχίσεις το δικό σου δρόμο παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν;

«Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πλέον πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε όλοι μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε τη μουσική. Και εμείς, και εσείς οι μουσικοί δημοσιογράφοι και οι ακροατές...έχει πολλές δυσκολίες η μουσική, αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Ο κόσμος μας χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ! Κυρίως τα νέα παιδιά…».