Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών
Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Συνεντεύξεις

«Πολλές φορές σκέφτηκα: να σταματήσω την καριέρα μου ή να συνεχίσω;»

«Βλέπεις, δεν κάνω και πολλές, οπότε το ταξίδι συμβαίνει με την πρώτη νότα. Βέβαια, δοκιμάζω και καινούργιο ήχο. Πυρήνας είναι η μουσική της ψυχής μας. Με τραγούδια βρεγμένα, σε έναν νέο ήχο μέσα βουτηγμένα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τα φώτα, για να απολαύσουμε μαζί τη νέα μας φυσική συχνότητα. Τhat’s all, that’s soul».

>

Πόσο καθορίζει έναν καλλιτέχνη το παρελθόν του;
Το παρελθόν γράφει τα τραγούδια με αφετηρία το αιώνιο παρόν και το κοντινό μέλλον.

>

Ποια πράγματα λοιπόν καθορίζουν τον καλλιτέχνη;
Οι επιλογές του και οι υπερβάσεις του. Χρειάζεται να ανοίξει την καθαρή του ματιά και να αποδεσμευτεί, όσο γίνεται, από τα στερεότυπα της προσωπικότητας, του παρελθόντος, του DNA και να βουτήξει στη δική του ροή πέρα από τον χρόνο.

>

Οι ηλικίες έχουν και τις μουσικές τους;
Και ναι και όχι. Αν είσαι τυχερός, θα σου ανοίξει κι άλλο τις πόρτες της η μουσική και θα δεις πράγματα που μόνο μπροστά μπορούν να σε πάνε. Και ο χρόνος σταματά. Αρκεί να βάλεις καλά το αυτί σου όταν την ακούς.

>

Κυκλοφορούν ωστόσο τραγουδιστές που απλώς μιμούνται…
Οι περισσότεροι άνθρωποι μιμούνται σε όλους τους κλάδους. Αυτό είναι σοβαρή ένδειξη ότι έχουν απομακρυνθεί από τα ψυχικά και τα πνευματικά τους χαρίσματα. Και με τόσες εκπομπές που φιγουράρουν στην τηλεόραση και ξεσηκώνουν τα πλήθη για εύκολη και γρήγορη διασημότητα, είναι λογικό να γεμίσουμε από μιμητές.

>

Γίνονται αντιληπτοί από τον κόσμο;
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται. Ούτε αν τον νοιάζει. Ζούμε σε εποχές με μηδέν οράματα. Και αυτά είναι τα αποτελέσματα.

>

Βρέθηκες ποτέ μπροστά σε κάποιο δίλημμα στη διάρκεια της καριέρας σου;
Πολλές φορές, και ήταν πάντα το ίδιο. «Να συνεχίσω με την καριέρα αυτή ή να σταματήσω εδώ και τώρα;». Σταμάτησα, αλλά κάτι με κρατάει ακόμα στο παράλογο καθεστώς που λέγεται «Μουσική Σκηνή», στην υπέροχη αυτή πατρίδα μου.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Συνέντευξη στον Δημήτρη Κανελλόπουλο

06/11/2019